עבור אדם הרגיל לנהוג ולהתנייד באמצעות הרכב הפרטי שלו שלילת רישיון הנהיגה היא גזירה של ממש. על אחת כמה וכמה אם הוא מתפרנס מן הנהיגה. שלילת הרישיון יכולה להתבצע ע"י מספר הגורמים ובנסיבות שונות. ישנן נסיבות בהן הדברים קורים באופן מפתיע כמו פסילה מנהלית ע"י שוטר בשטח (אם כי גם כאן יש תנאים מסוימים), ישנה פסילה בעקבות החלטת בית המשפט ויש מצבים בהם מדובר על תהליך מצטבר כמו פסילת רישיון נהיגה משרד הרישוי שנעשית רק לאחר צבירת נקודות חובה בכמות מסוימת, כך שמדבור על תהליך ארוך יחסית.
איך מתבצעת שיטת הנקודות והענישות בעקבותיה?
שיטת הניקוד מגדירה כל עבירת תנועה/ תעבורה במספר נקודות מסוים. יש עבירות קלות שאין צבירת נקודות בעקבותיהן (כמו חריגה קלה במהירות). מספר הנקודות על עבירה יכול לנוע בין שתי נקודות לעשר. כאשר נהג צבר במשך שנתיים עד עשר נקודת הן עוברות התיישנות ונמחקות. כאשר ישנה במשך שנתיים צבירת 12-22 נקודות הנהג יצטרך לעבור קורס נהיגה מונעת, עד 34 מנקודות התנאי להתמשך נהיגה הוא קורס מקיף. פסילת רישיון נהיגה משרד הרישוי נעשית כאשר נהג צובר 36 נקודות. אז פסילת הרישיון היא למשך שלושה חודשים ומותנית במעבר תיאוריה. במספר הנקודות של 36-72 נקודות במשך שנתיים, מספר גדול מאוד, הנהג יצטרך לעבור גם טסט ופסילת הרישיון היא למשך 90 יום.
כיצד מתמודדים עם פסילה בעקבות נקודות?
פסילת רישיון נהיגה משרד הרישוי נעשית בעקבות הצטברות נקודות והגעתן למספר מסוים הקבוע בחוק. לכן, חשוב שנהג יפעל עוד לפני שמספר הנקודות מגיע ל 36. חשוב לפעול לגבי כל עבירה בנפרד וכך למנוע את ההצטברות. כך למשל, אם קיבלתם קנס וצבירת נקודות על עבירה, כדאי לנסות ולהגיע בעזרת עורך דין להמרת הקנס באזהרה. כך גם הנקודות על העבירה לא יירשמו. אם התנהל משפט בו נקבע שאכן אתם אשמים, ניתן להגיש על כך ערעור.
עו"ד דוד גולן מתמחה בדיני תעבורה ועוסק בתחום מעל 30 שנה. באמצעות ניסיונו הרב הוא מייצג במקצועיות רבה נהגים גם במצבים מורכבים. מוזמנים ליצור קשר.