קרדיט: pexels.com

שמן זית נמצא היום בשימוש כמעט בכל בית. הוא מהווה מכנה משותף רחב לאנשים רבים וחוצה דתות ועדות. הוא הפך להיות חותמת ממש לישראליות על הפסיפס האנושי הרחב שבה. לא מפתיע שלשמן הזית מקום משמעותי במטבח הישראלי. הזית גדל בארץ במשך אלפי שנים, מתאים באופן מדויק לאקלים הישראלי, ומצליח גם לגדול פרא בכל רחבי הארץ. היום גם ידוע  כי שמן זית מומלץ לבריאות טובה ואריכות ימים. הוא מהווה חלק משמעותי מהתזונה הים תיכונית הנחשבת טובה מאוד ומבוססת הרבה מאוד על פירות וירקות.

כמה דרכים למציאת צשמן זית מומלץ

שמן זית מומלץ קודם כל כאשר הוא נעשה בכבישה קרה. כבישה קרה דומה יותר לסחיטת מיץ מפרי מאשר להפקת שמן כפי שהיא נעשית מזרעים בעזרת חימום. למעשה, אין סיבה שייעשה אחרת. זית הוא פרי ושמן זית הוא למעשה המיץ שלו אשר יש בו שומן בכמות גבוהה. חשוב לציין שזהו שומן טוב ובריא שתורם בין היתר לפעילות הלב ומנקה את העורקים. הדבר השני שיש לשים לב אליו הוא שמדובר על שמן כתית מעולה בו רמת החמיצות היא עד 0.8%. המחסור היום בשמן זית מביא לכך שישנם זיופים בנושא, ששמן זית מיובא נמצא לעיתים כשמן זית המהול בשמן אחר או בכלל אינו שמן זית. לכן, כדאי לבחור שמן זית ישראלי שקיבל תו איכות של ענף הזית במועצת הצמחים. כך תדעו שעבר בקרת איכות ופיקוח.

גם בשמן זית: לתמוך במקומות הקטנים

במיוחד היום, במציאות הלא פשוטה בה אנו נמצאים, חשוב לעשות כל שניתן כדי לתמוך בעסקים קטנים. ישנם בתי בד הפזורים בכל רחבי הארץ המתמקדים בהכנת שמן זית מומלץ ואיכותי, שמן זית בוטיק. התמקדותם של אותם מקומות בהכנת שמן הזית ומתן תשומת לב לכל בקבוק מבטיחה שמן זית איכותי, בריא וטעים. כאשר במקום אחד נעשה התהליך כולו, החל מגידול עצי הזית ועד הכנת השמן לדבר יש יתרונות בכל הקשור לשמירה על טריות ואיכות המוצר.

חוות רעים שבחבל הבשור מייצרת שמן זית באיכות מעולה ובתהליך מוקפד. לרשות הלקוחות עומדים שמני זית מזנים שונים של זיתים, שמנים עם תיבולים מעניינים וגם סבונים על טהרת שמן הזית. מוזמנים ליצור קשר או להזמין באתר.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here