ככל שאנחנו מתקדם יותר לתוך העולם הטכנולוגי העדכני חלים לא מעט שינויים קטנים וגדולים שמתרחשים אט אט בחיים הפרטיים והציבוריים שלנו בעולם המערבי. אחד השינויים המשמעותיים שאנחנו זוכים בעקיפין גם להרוויח מהם, זוהי העובדה שתווי תקן הפכו להיות חלק אינטגרלי מהערכת בית עסק או נותן שירות ותוכניות בקרה וניהול איכות השתלבו במערך הטכני והניהול של כל עסק או חברה שמכבדים את עצמם. למה זה משנה? כי הציבור זוכה למוצרים ברמה גבוהה יותר ובעיקר- להסדרה של התחום הכי פרוץ בעולם- פתיחת עסק והצעת שירות ללקוחות. ככל שההבנה לחשיבות התקנים חודרת יותר ויותר אנחנו נמצא פחות עקיצות, שרלטנות וגניבות דעת, וכאשר מדובר על תקן haccp זה הרבה יותר משמעותי מכך. מ.ר בטיחות מזון מסבירים אחת ולתמיד למה משרד הבריאות ממליץ כל כך על תקן haccp ואיך עושים את זה נכון.
מהו תקן haccp
תקן haccp הוא לא בדיוק דומה לתקנים של iso למשל, למרות שיש חפיפה משמעותית ביניהם. מדובר בעצם בשיטת ניהול של אזור שכולל הכנת מזון עבור לקוחות. זה לא חייב להיות ממש מסעדה, גם מפעל שעוסק באריזות שימורים יכול לעשות שימוש בתקן הזה וכל מפעל או עסק שנוגעים בתחומי המזון קשורים אליו ישירות. קריאת תקן haccp מציגה לנו דרך מוסדרת ובהירה של תכנון ופעילות בעסק או במפעל, שמוכוונת מטרה- למנוע כשלים בריאותיים והגייניים במזון, לוודא שאין בו חומרים מסוכנים או תהליכי בישול מסוכנים, ולהבטיח שהלקוח יקבל בסופו של יום מוצר בטוח לחלוטין עבורו. משרד הבריאות מתמרץ בתי עסק לקבל על עצמם את תקן haccp מתוך תקווה שהמהלך יביא לבטיחות מקסימלית של מזון בארץ, למשל מניעת הרעלות מזון או אלרגיות מסכנות חיים, או כל מה שקשור בבטיחות המזון.
למה כדאי ואיך עושים את זה
יותר ויותר עסקים זוכים בתקן וכיום עסק שאינו משקיע בכך מאמץ יראה בקרוב ירידה בלקוחות ובביקוש. בשונה ממה שנראה במבט ראשון הטמעת תקן haccp בחברה מצריכה הרבה סבלנות, והרבה יותר ידע ומקצועיות בנוגע לביצוע המעשי שלו. יועצי הבטיחות שלנו ליוו ומלווים עשרות עסקים בארץ בדרך לתקן haccp. מוזמנים להכיר!