גבינות נחשבות לחלק בלתי נפרד מהקולינריה הישראלית. המטבח הישראלי אשר מקבל בהדרגה את המאפיינים שלו כולל לא מעט שימוש בגבינות. ככל שהמטבח הישראלי התקדם והתפתח ויישר קו עם מטבחים אחרים בעולם מבחינת העומק שלו, כך התוודענו בהדרגה לעוד ועוד סוגים של גבינות. התחלנו להבין איך גבינה מקבלת את התכונות שלה הקשורות לזמן היישון שהיא עוברת, התנאים בהם היא נמצאת וגם התיבול שנוסף לה. בנוסף, בהדרגה קיבלו גבינות מחלב עיזים את המקום המגיע להן והיום גבינות עיזים ובכלל חלב עיזים הם נפוצים יותר ונחשבים לבעלי טעם משובח וגם בריאים יותר. במסגרת קורס הכנת גבינות שבעיזה פזיזה תלמדו איך להכין גבינות שונות מחלב עיזים, לטעום מגוון סוגים של גבינות ולהתנסות בהכנה בעצמכם.
קורס הכנת גבינות: לראות את התהליך מתחילתו עד הסופו
ההבדל המשמעותי בין מחלבות בוטיק, במיוחד כאלה המכינות מוצרים מחלב עיזים לבין מפעלים גדולים הוא שבמחלבות בוטיק קטנות הייצור הוא שלם. כל התהליך נעשה במקום ולכן גם הטריות היא מקסימלית. ישנן מחלבות בהן גם מגדלים במקום את העיזים, מה שהופך את התהליך לשלם מתחילתו ועד סופו. לכן, בעיזה פזיזה חלק בלתי נפרד מתהליך הכנת הגבינות הוא גידול העיזים ודאגה לכל צרכיהן, כך שבמסגרת קורס הכנת גבינות תעברו גם בתחנה הראשונה, המקום בו הכל מתחיל והוא דיר העיזים. כאן תוכלו להאכיל עיזים, ללטף אותן והכי חשוב, לראות שהעיזים שבלעדיהן לא יהיה חלב ולא יהיו גבינות חיות בכיף, בחופשיות ומקבלות תנאים מצוינים.
להתנסות בהכנת גבינה במקום ולהמשיך ליצור גם בבית
קורס הכנת גבינות מלמד אתכם איך להכין את הגבינות, מהו התהליך. כיוון שזו מחלבת בוטיק קטנה, אופן הייצור דומה יותר לאופן הייצור של גבינה בבית מאשר לייצור גבינות במפעל גדול. לכן, לפחות את חלק ממה שלמדתם בקורס והתנסיתם בו במקום תוכלו ליישם גם בבית. כך קיבלתם לא רק בילוי משותף וחוויה מהנה אלא גם כלים איך להמשיך וליצור גם בבית. מהכלים שקיבלתם תוכלו לפתח לכם תחביב משותף כזוג, משפחה או פשוט לעצמכם וליצור גבינות עם טעמים האהובים עליכם תוך שימוש בעשבי תיבול ותוספות מעניינות אחרות.
עיזה פזיזה של משק צבן במושב טל שחר מציעה סדנאות וקורסים להכנת גבינות בהם תכירו את תהליך הכנת הגבינות, תכינו גבינות בעצמכם ותוכלו לשלב גם סיור בדיר, טעימות יין ועוד. מוזמנים ליצור קשר.